Za leto:

PRO Otok: FOKUS na filmsko fotografijo in scenografijo - PODALJŠAN ROK ZA PRIJAVE DO 1. MAJA!

03/04/2017
Javni poziv k prijavam obetavnih direktorjev fotografije in scenografov je podaljšan do 1. maja 2017, kmalu bo razkrita še druga mentorica dvanajstih izbranih udeležencev!
Beri dalje »

Na Otoku: Kličemo mlade filmske žirante in žirantke!

27/03/2017
V nedeljo, 7. maja 2017, se bo Izola peto leto zapored prelevila v evropsko središče dogajanja za mlade ljubitelje filma. Najstniki iz vse Slovenije in 30 evropskih držav bodo na Evropskem dnevu mladega filmskega občinstva kot prava mednarodna filmska žirija med tremi nominiranimi filmi izbirali zmagovalca. Brezplačen filmski dan za ljubitelje filma med 12. in 14. letom ...
Beri dalje »

Akcija! Filmsko-vzgojni projekt Arem zaživel tudi na posebni spletni strani

15/03/2017

Enotno zasnovane filmsko-vzgojne delavnice Arem so zdaj dobile tudi enotno spletno stran, kjer se predstavlja vseh osem razredov iz štirih evropskih držav, vse sodelujoče šole in partnerske institucije, ki projekt izvajajo. Obenem je mogoče pokukati v vsebine delavnic in se spoznati z izbranimi filmi.

Beri dalje »
Fotografija iz filma Champion (Måns Berthas, Švedska, 2015)

Na Otoku: jagodni izbor Videa na plaži 2016 in pogled v 2017 v Kinoteki

01/03/2017
Jagodni izbor filmov iz sekcije Video na plaži z lanske izdaje mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema 7. marca gostuje v Slovenski kinoteki in tako napoveduje prihajajočo srečno 13. izdajo Kino Otoka. Filmskim užitkom sledi druženje s širšo ekipo festivala in pogled v novo otoško leto.
Beri dalje »

Pridruži se ekipi 13. Kino Otoka!

14/02/2017
Od 31. maja do 4. junija bo mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Že trinajstič se bodo filmske vezi pletle tudi skozi vedrino in zanos mlade festivalske ekipe. Mednarodna ekipa prostovoljcev Kino Otoka z več kot 70 člani je garancija za aktivno ...
Beri dalje »

Video na plaži 2017 vabi k prijavam kratkih filmov!

07/02/2017
Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema v sekciji Video na plaži tradicionalno predstavlja udarne kratkometražce še neuveljavljenih avtorjev novih generacij. Poletne morske sapice tudi letos kličejo k prijavi svežih filmov odprtega duha.
Beri dalje »