Za leto:

Akcija! Filmsko-vzgojni projekt Arem zaživel tudi na posebni spletni strani

15/03/2017

Enotno zasnovane filmsko-vzgojne delavnice Arem so zdaj dobile tudi enotno spletno stran, kjer se predstavlja vseh osem razredov iz štirih evropskih držav, vse sodelujoče šole in partnerske institucije, ki projekt izvajajo. Obenem je mogoče pokukati v vsebine delavnic in se spoznati z izbranimi filmi.

Beri dalje »
Fotografija iz filma Champion (Måns Berthas, Švedska, 2015)

Na Otoku: jagodni izbor Videa na plaži 2016 in pogled v 2017 v Kinoteki

01/03/2017
Jagodni izbor filmov iz sekcije Video na plaži z lanske izdaje mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema 7. marca gostuje v Slovenski kinoteki in tako napoveduje prihajajočo srečno 13. izdajo Kino Otoka. Filmskim užitkom sledi druženje s širšo ekipo festivala in pogled v novo otoško leto.
Beri dalje »

Pridruži se ekipi 13. Kino Otoka!

14/02/2017
Od 31. maja do 4. junija bo mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Že trinajstič se bodo filmske vezi pletle tudi skozi vedrino in zanos mlade festivalske ekipe. Mednarodna ekipa prostovoljcev Kino Otoka z več kot 70 člani je garancija za aktivno ...
Beri dalje »

Video na plaži 2017 vabi k prijavam kratkih filmov!

07/02/2017
Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema v sekciji Video na plaži tradicionalno predstavlja udarne kratkometražce še neuveljavljenih avtorjev novih generacij. Poletne morske sapice tudi letos kličejo k prijavi svežih filmov odprtega duha.
Beri dalje »

Akcija! Otroci štirih evropskih držav skupaj skočili v filmske svetove

31/01/2017

Z januarjem so se v osnovnih šolah štirih evropskih držav pričele izvajati enotno zasnovane delavnice filmsko-vzgojnega projekta AREM, ki bodo trajale naslednjih pet mesecev. Zavod Otok je s slovenskimi izbranci iz dveh šestih razredov, učenci OŠ Vojke Šmuc iz Izole in OŠ Anton Ukmar iz Kopra, na prvih delavnicah odkrival filmske zgodbe Italije in Slovenije.

Beri dalje »

Otoško voščilo

02/01/2017
Želimo vam sijoče novo leto 2017!
Beri dalje »