Bog obstaja, ime ji je Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunya

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bog obstaja, ime ji je Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunya

8. 6. 2019 ob 10:00

Teona Strugar Mitevska, Makedonija, Belgija, Francija, Hrvaška, Slovenija/ Macedonia, Belgium, France, Croatia, Slovenia, 2019, 100’

 

Film o »normalni« dvaintridesetletnici v »nenormalnem« svetu: Petrunija je diplomirana zgodovinarka, ki jo bolj kot heroj Aleksander Veliki zanima kitajska revolucija, ki je ne zanimajo ličila in oprijeta oblačila, za katera si njena mati želi, da bi jih nosila, in ki se ji spolno nadlegovanje na razgovoru za službo zdi nevzdržno, pa čeprav drugi v tem ne vidijo nič posebnega. Petrunija je v patriarhalni, globoko religiozni makedonski vasici subverzivni element sama po sebi, že s svojim obstojem.

pogovor: Monika Lorber, Danijel Hočevar

_

A film about a “normal” 32-year-old in an “abnormal” world: Petrunya graduated in history and is more interested in the Chinese revolution than she is in the hero Alexander the Great, she does not care about make-up and tight clothes, which her mother wishes her to wear, and finds sexual harassment at a job interview intolerable even though other people just shrug it off. In her patriarchal, deeply religious Macedonian village, Petrunya herself, her very existence is a subversive element.

talk: Monika Lorber, Danijel Hočevar

 

Details

Date:
8. 6. 2019
Time:
10:00
Event Category:

Venue

Art Kino Odeon/Art Cinema Odeon
Ulica Prekomorskih brigad 4
Izola, Slovenija
+ Google Map