Filmsko rajanje – dnevi filma za otroke, družine in mlade // Koper

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filmsko rajanje – dnevi filma za otroke, družine in mlade // Koper

11. 11. 2019 ob 8:00 - 17. 11. 2019 ob 17:00

Free

Vsi odraščamo s filmi, s filmi pa bi morali tudi rasti. Pomembno je, katere filme gledamo, ko odraščamo, saj je pomembno, s čim gradimo svoj okus, svojo osebnost, svoj odnos do sveta. Film je ena najbolj dostopnih in prisotnih umetnosti in vej kulture, je pogled v neznane svetove, ki mu ni para.

Filmsko rajanje bo otroke in mlade odpeljalo v čudoviti svet filma: družili se bomo ob projekcijah, delavnicah in drugih s filmom obarvanih dogodkih in spoznavali, kaj vse je film, kakšna je njegova zgodovina, kako filmi nastajajo, kako filmi navdihujejo domišljijo in kaj vse nam ponujajo v razmislek. Družili se bomo otroci, mladostniki in odrasli, saj smo filmski program sestavili tako, da lahko zabava in navdihne prav vsakogar. Priporočena leta ob projekcijah opozarjajo na spodnjo starostno mejo gledalca – vsekakor pa so zanimivi tudi za vse starejše otroke in odrasle.

Filmsko rajanje sestavljajo projekcije zabavnih in kakovostnih filmov na več lokacijah, ki jih spremljajo uvodi in pogovori z mladimi gledalci. In ker želimo filmsko ustvarjanje spoznati pobliže, se bodo odvile tudi delavnice z izkušenimi domačimi in mednarodnimi pedagogi, na katerih bodo otroci izdelali svoje prve filmske podobe, pedagoški delavci v osnovnih šolah pa se bodo lahko udeležili izobraževanja za pedagoge, posvečenega podajanju znanja o filmu.

Program Filmskega rajanja je na ogled tukaj. Vse filmske predstave in delavnice so brezplačne.

Lepo vabljeni!

Details

Start:
11. 11. 2019 ob 8:00
End:
17. 11. 2019 ob 17:00
Cost:
Free
Event Category:
Website:
http://www.isolacinema.org/sl/filmska-vzgoja/filmsko-rajanje/

Organiser

Otok

Venue

Koper