Osem in pol // Kino Otok v Kopru // Palača Gravisi – Buttorai

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Osem in pol // Kino Otok v Kopru // Palača Gravisi – Buttorai

23. July ob 21:00 - 23:30

Osem in pol, Federico Fellini, Italija, 1963, 138′

Ob stoletnici režiserjevega rojstva in pred njegovo veliko jesensko retrospektivo v Slovenski kinoteki bomo uživali ob prelomnem Fellinijevem delu, v katerem mojster pred gledalca vrže ves svoj ustvarjalni kaos, iluzije in dvome, da bi ta svoj notranji cirkus na koncu zložil v dovršeni red. Film bomo prikazali v najbolj filmoljubni obliki: iz 35-mm filmskega traku!

Projekcijo pripravljamo v okviru satelitskega programa 16. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok Isola – Cinema, ki smo ga v zadnjih mesecih zaradi novonastalih okoliščin premislili in prilagodili. Iz Kino Otoka je nastalo Kino Otočje, saj bo festival poleg Izole obiskal tudi druga primorska mesta, Ljubljano, deloma pa bo dosegljiv tudi preko spleta.

Toplo vam priporočamo, da nas za najbolj sveže informacije o izvedbi programa, o morebitnih selitvah projekcij zaradi slabega vremena in drugih vprašanjih spremljate na spletu.

Izvedba bo potekala v razmeram prilagojenem formatu in ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil.

Projekcijo pripravljamo v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom, Slovensko kinoteko in Skupnostjo Italijanov Santorio-Santorio Koper.

Details

Date:
23. July
Time:
21:00 - 23:30
Event Category:

Organiser

Otok

Venue

Palača Gravisi
Ulica osvobodilne fronte 10
Koper, 6000 Slovenija
+ Google Map