Spremljevalni program

  • OTrOšKi zmenek

Kosovelova 24, Izola
2. 6.–5. 6., 15:30–21:00: kreativno varstvo za otroke od 4. leta starosti (20 €)
3. 6.–4. 6., 20:00–23:00: večerno varstvo za otroke od 7. do 12. leta (15 €)

Priložnost za starše otrok od 4. do 12. leta: po jutranjem družinskem potopu s Podmornico si privoščite popoldan in/ali večer samo zase! Vi na film, otroci pa na kreativni moment in druženje. Vstopnica vključuje: varstvo otroka, program in material za ustvarjanje, nesladkano pijačo, hladno (sadno) malico. Število mest je omejeno, pogoj za udeležbo je nakup vstopnice za ogled filmske predstave za odrasle. V organizaciji varstva Ot(r)ok in soorganizaciji zavoda Otok.

  • Delavnice hoopinga – vrtenja hula hoop obroča
Svetilnik
3. 6.–5. 6., 19:00

Hoopanje je odlična rekreacija, saj z vrtenjem deluje več kot trideset mišic, predvsem pa deluje kot odganjalec stresa in slabe volje. Delavnice bo vodila Tina Žarki.

Zaradi objektivnih razlogov delavnica hoopinga žal odpade.


  • Boštjan Mejak: PreRez, Kino Otok - Isola Cinema
Galerija Salsaverde
1. 6.–5. 6.

Podoba festivalske prireditve je skupek tisočerih gradnikov, njena ekspresivnost pa je relacija njihovih najmanjših in najsubtilnejših entitet. Takšna je fotografska vizija, kot jo zaznava izolski fotograf Boštjan Mejak, dolgoletni spremljevalec izolskega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema. Svoja dela podpisuje s psevdonimom Magic, izzive za svoje fotografske stvaritve pa največkrat najde na koncertnih prizoriščih, plesnih predstavah, pa tudi na ulici, med mimobežnim in trajnim.


  • Tomo Vran: Slike/Paintings 
Galerija Insula, Smrekarjeva 20
1. 6.–5. 6.

Tomo Vran je pomemben slovenski slikar iz Kopra. V štirih desetletjih je pod njegovimi rokami nastal obsežen slikarski opus, njegova slikarska ustvarjalnost pa je skoraj absolutno vezana na abstraktno podobo. Razstava v galeriji Insula prinaša cikel akrilnih platen, ki so nastala v zadnjih nekaj mesecih. Kolorizem, ki mu je avtor vseskozi naklonjen, je v teh delih še bolj poudarjen, vsekakor pa predstavljene podobe izkazujejo umetnikovo veščino.


  • Vered Babai, Sandra Kocjančič: razstavi nakita
Galerija Drat, Ljubljanska 20
1. 6.–5. 6.

V sklopu bienala sodobnega nakita FiloRosso bo razstavljen nakit priznane izraelske oblikovalke Vered Babai. Na bienalu FiloRosso, ki hkrati poteka v Muzeju moderne umetnosti Ugo Carà v Miljah pri Trstu in v Izoli, se predstavljajo mladi ustvarjalci in že uveljavljeni umetniki s svojimi interpretacijami nakita, delno ali v celoti ustvarjenega iz tkanine.
V galeriji je na ogled tudi stalna prodajna razstava Sandre Kocjančič


  • Koncert kitarske in pevske skupine PRIMO TAJO/Concert by guitar and vocal group PRIMO TAJO
Manziolijev trg
6. 6., 20.00

Skupina PRIMO TAJO Skupnosti Italijanov Pasquale Besenghi Degli Ughi Izola je z dejavnostmi pričela leta 2010 in je zdaj v šestem letu delovanja. Repertoar, ki ga bodo predstavili, je zelo barvit in sega od tradicionalne glasbe do popa. V organizaciji Skupnosti Italijanov Pasquale Besenghi Degli Ughi Izola.

Koncert žal odpade. Hvala za razumevanje. 

*Če ni navedeno drugače, je vstop na dogodke spremljevalnega programa brezplačen.