Punk ni mrtev

Punk ni mrtev/Pankot ne e mrtov/Punk's Not Dead
(Vladimir Blaževski, Makedonija, Srbija/Macedonia, Serbia, 2011)

Črna komedija, road movie ... Film o ljudeh, katerim punk ni zgolj glasba, temveč življenje samo.režija/directed by
Vladimir Blaževski
scenarij/screenplay Vladimir Blaževski
fotografija/cinematography Dimo Popov
glasba/music Aleksandar Pejovski
zvok/sound Atanas Georgiev
montaža/editing Blagoja Nedelkovski
igrajo/cast Jordan Simonov, Kamka Tocinovski, Toni Mihajlovski, Kiril Pop Hristov, Ratka Radmanovik, Vladimir Tuliev, Flora Dostovska, Dževdet Jašari                              producent/producer Darko Popov
produkcija/production Pank Film T +389 71 25 58 64, E darkopopov@gmail.com, Vitagraf
prodaja/world sales Pank Film, T +389 71 25 58 64, E darkopopov@gmail.com

format/format 35 mm
dolžina/running time 104'


Črna komedija, road movie, film, pri katerem izjemno nizek budžet ne predstavlja le produkcijskega modela, temveč način estetske obravnave ... film o pevcu nekoč najpopularnejšega, a že davno razpadlega makedonskega punk benda, ki se mu po sedemnajstih letih ponudi priložnost, da spet obudi staro slavo ... film o ljudeh, katerim punk ni zgolj glasba, temveč življenje samo.

Vladimir Blaževski
Rojen leta 1955 v Skopju, v Makedoniji. Filmsko režijo je študiral v Beogradu in od diplome zrežiral šest kratkih in štiri celovečerne dokumentarne filme, tri celovečerne igrane filme, za beograjsko televizijo več kakor 250 televizijskih oddaj različnih vsebin in dolžin ter nekaj reklam. Ustvarja tudi kot scenarist in od leta 1994 poučuje na univerzi.


Slovenski pankerji so danes, po štiridesetem letu, večinoma biznismeni. Kako izgledajo danes, po štiridesetem letu, makedonski pankerji? Če pogledamo film Punkot ne e mrtov, potem vidimo, da izgledajo tako, kot so slovenski izgledali v osemdesetih. Je to dobro ali slabo?
O tem proti koncu filma odloči albanska publika v majhnem obmejnem mestecu, kjer se zgodi njihov veliki "come back". Svoje mnenje pa na samem koncu seveda dodajo še "narodno-zavedni" Makedonci.
Jan Cvitkovič

PROJEKCIJE:

Kulturni dom:
  • 2. 6. 2012, 19.00